Alleen Ayse op reis, mijn pelgrimsreis begint morgen.
30 december 2019 - Utrecht, Nederland
Lieve allemaal,
Na een paar maanden stilte ben ik hier weer:) Arda en ik zijn in Oktober een week naar Istanbul geweest en dat was zoooo gaaf. Toen heb ik helaas niet kunnen bloggen maar nu tijdens mijn korte wintertrip wil ik wel weer gaan schrijven.
Ik ga namelijk voor vier nachten naar Liverpool! Ik ga alleen omdat Arda liever in Nederland oud en nieuw wilde vieren (lees; hij wil vuurwerk afsteken en heeft geen zin in een hysterische Beatlesfan-moeder).
Dus zo gezegd, zo gedaan, ik vlieg morgenochtend heel vroeg naar Liverpool. Mijn doel is om alles te doen wat maar te maken heeft met The Beatles. Het Beatlesmuseum bezoeken, naar Penny lane, naar The Strawberry field, iets drinken in the Cavern Club etc. Als deze plekken niet bekend voor je zijn, zul je er de komende dagen meer over te weten komen omdat ik het natuurlijk uitgebreid ga vertellen:))
De enige reden dat ik naar Liverpool ga,zijn echt The Beatles, die daar geboren en getogen zijn. Ik kijk er zo naar uit!
Ik verblijf in mijn eentje in een Airbnb, wat gezonde spanning met zich meebrengt.
In de avond zou ik eigenlijk naar een New Years party bij iemand thuis gaan, maar ik denk dat ik daar ook van ga afzien. Ik heb dit feestje gevonden via Couch Surfing en was aanvankelijk erg enthousiast, maar ik wil de volgende dag ook fris naar buiten kunnen om van alles te doen. Ik zie dus wel wat ik ga doen.
Couch surfing is trouwens echt een heel gaaf concept. Je leert mensen kennen over de hele wereld, waar je gratis kunt overnachten of buiten samen iets leuks kan gaan doen. Wij hebben thuis al een keer een gast gehad uit Iran en dat was superleuk. Als je zelf niet op reis kan, maak je op deze manier toch avonturen mee en leer je over andere culturen. Bang hoef je niet te zijn. Met angst leven helpt je niet en blijf je in je veilige wereldje zoder risico's maar ook zonder mooie herinneringen. Denken jullie dat ik het soms niet spannen vind? Zeker wel, maar mijn ervaring is ook dat ik de mooiste dingen heb beleefd omdat ik durfde.
Dus morgen ook weer een nieuw avontuur, bem benieuwd wat het me gaat brengen.
xoxo