Good bye Bursa, hello Eskişehir

29 juli 2022 - Eskisehir, Turkije

Halloooo allemaal uit Eskişehir. Ik heb gisteren ook niet kunnen schrijven dus doe ik nu twee dagen in 1 blog.

Gisteren was onze laatste hele dag in Bursa. We hebben echt heel veel kunnen doen op 1 dag. Zo veel dat ik nu niet eens weer wat we allemaal hebben gedaan:) 

We hadden eigenlijk ons hotel inclusief ontbijt maar daar hebben we geen gebruik van gemaakt omdat er megaveel plekken zijn waar je gezellig kunt ontbijten.

Ik had online een restaurant gevonden, midden op de Uludağ met een prachtig uitzicht! Daar zijn we naartoe gegaan en uitgebreid ontbeten.

Bursa was zo warm dat we bedachten om in de middag musea te bezoeken zodat we de ergste hitte binnen in de airco konden overbruggen. 

Maar voor de musea bezochten we een 610 jaar oude Plataan boom! Was zo indrukwekkend, alleen jammer dat het er megadruk was. Dat is eigenlijk de hele tijd in Bursa; het is zo vreselijk druk dat je helemaal gek wordt van de mensenmassa. 

Toch was het mooi en indrukwekkend om deze boom te zien. Onder de boom hebben we gezeten, watermeloen besteld en even op adem gekomen.

Na deze boom gingen we naar twee musea; Bursa kent muzesi (stadsmuseum) en Islam&Turk kulturu muzesi (Islamitische&Turkse cultuur museum). Het was er eigenlijk heel interessant, maar omdat ik me zo moe voelde, merkte ik dat ik er niet optimaal van kon genieten. Daarom besloten we even naar het hotel te gaan om uit te rusten. 
(Ik gebruik antibiotica omdat ik vanaf het begin van de vakantie al een infectie heb. Ik vermoed dat ik slaperig en moe word van de medicijnen. Best balen).

Maar goed; zo gezegd, zo gedaan. We hebben even uitgerust in het hotel en zijn daarna uitgegaan om te eten. Daarna hebben we gewandeld en een beetje gewinkeld. Was heel fijn om mijn moeder zo blij en gelukkig te zien. Zij heeft deze vakantie echt verdiend, na twee maanden dag en nacht voor haar moeder zorgen.

Over naar vandaag;

Vanochtend werden we wakker, ontbeten we snel en gingen richting busstation.Mijn moeder ging richting Ankara, en wij naar Eskisehir.

Ik vind busreizen in Turkije altijd heel gaaf, het landschap is indrukwekkend en dan op de achtergrond Turkse muziek. Heerlijk.

We zitten nu in ons hotel en hebben vandaag al heel veel gedaan. Arda en ik zijn het allebei eens; Eskisehir is heel erg leuk! Deze stad staat ook bekend als de Venetië van Turkije. Verder is de burgemeester van Eskisehir ook heel populair in heel Turkije. Het is een man die al 20 jaar wordt herkozen en hart heeft voor de burgers. Hij komt zelf uit een linkse partij maar links en rechts, iedereen heeft hem in het hart gesloten. Uiteindelijk maakt het niet uit wat je achtergrond is, als je maar je werk doet. Hij is zelf kunstenaar en heeft zelf wassen beelden gemaakt van bekende mensen. Ze zijn te bekijken in een museum hier in Eskisehir. Dit gaan we morgen dan ook doen.

Maar goed, verder met Eskisehir. We zitten in een vrij luxe hotel voor een zacht prijsje. Voordat we naar buiten gingen, heb ik een massage geboekt en Arda heeft gesport en gezwommen.

Nadat we goed waren uitgerust gingen we naar buiten.

Je hebt hier een heel beroemde straat ‘Doktorlar caddesi’, daar is het heel gezellig wandelen. Arda zag daar een winkel met nepmerken dus hij wilde kijken.

De verkoper zei dat hij beter spul had en dat we achter hem aan moesten lopen.

Kwamen we terecht in een verduisterende winkel met bomvol kleding:) Was een gekke maar ook grappige situatie om verzeild in te raken:))

Na deze winkel slenterden we nog wat rond en kwamen bij een winkelcentrum. Op de bovenste verdieping was een bioscoop. We hebben daar Thor gekeken, en dan ook nog eens in een Golden Class zaal:) Je zit dan in een luxe, brede stoel die je uit kunt klappen en zo. Het was heel gezellig en de film was ook verrassend goed.

Nu liggen we in bed en gaan Najib Amhali kijken:)

Owwww, vergeten te vertellen; 5 minuten van ons hotel is er een vegan restaurantje. Ik heb er kiymali pide en kunefe gegeten, lekkeeerrrr.

Nu stop ik echt want ik wil even uitrusten.

Tot morgen!!

Van reisblog naar fotoboek
Laat een prachtig fotoboek afdrukken van je verhalen & foto's. Al vanaf € 21,95.
reisdrukker.nl

Foto’s