Het land van de glimlach vs. mijn vaderland in chaos

16 juli 2016 - Chiang Mai, Thailand

Het was een rare dag vandaag. Vanochtend werd ik wakker met heel veel whatsapp berichtjes van collega's en vrienden. "Wat erg wat er is gebeurd in Turkije. Ik denk aan je" etc. Ik dacht "Wat is hier aan de hand?"  Even later kwam ik erachter dat er in Turkije een, gelukkig mislukte, staatsgreep heeft plaatsgevonden. Ik was er zo ondersteboven van dat ik onze trip van vandaag naar national park Inthanon heb geannuleerd. We gaan dit woensdag doen. Ik zag het echt niet zitten om met zulk slecht nieuws uitgebreid te genieten en zonder nieuws te zitten. Ik heb een rustige dag ingepland, waarin ik zo nu en dan met wifi in contact kon blijven met mijn vrienden en familie in Turkije. Uiteindelijk was het erg gezellig, al was het niet wat we hadden gepland. Ik zal jullie verder mijn gevoelens over de gebeurtenissen sparen en schrijven over datgene waarvoor jullie mijn blog lezen. Thailand dus. Thailand is echt het land van de glimlach. Je hoeft de mensen maar aan te kijken of er verschijnt een glimlach op hun gezicht. Van al dat glimlachen, word je vanzelf gelukkiger. Ik vind het echt zo heerlijk om de hele tijd te glimlachen en hun groet ( sorry naam vergeten, maar handen tegen elkaar en buigen) te doen. Zo sereen en zo zen:) We hebben vanochtend een moskee bezocht in een anderstandswijkje in Chiang Mai. Daarna hebben we heel veel tempels bezocht. De eerste keer was magisch, maar nu begint de pracht en praal van de tempels gewoon te worden.

In de middag hebben we gezwommen, uitgerust en gegeten. Ik heb zo veel gegeten dat ik het geen eten meer noem maar vreten!!! My Goddd, ik kon niet meer bewegen. En maar dooreten en maar proppen:)) Was echt schandalig erg. Mensen die roepen dat ik hier vast afval, zullen teleurgesteld zijn:))

In de avond hebben we een night safari gedaan. Was enger dan ik dacht:) Maar de giraffen waren zoooo schattig. Ze liepen dus los rond en wij reden er met een karretje doorheen. Bij de giraffen stopten we even. Arda had eten in zijn hand. De giraffen zagen dit en hop met hun hoofd in de kar om Arda's eten te pakken:))) Was mooi om ze van zo dichtbij mee te mogen maken. Verder was ik vooral onder indruk van de vuurvliegjes. Prachtig.

Ondanks het gekke begin, was het een fijne dag. Morgen gaan we ziplinen en naar de night market. Dat ziplinen vind ik ook wel eng hoor.Je slingert en vliegt als het ware van de ene boom naar de andere. Ik overwin heel wat ansgten hier:))

Ow, trouwens nog iets. Je hebt hier van die kleine, rode busjes waarmee je overal naartoe kan gaan. Op de heenreis betaalden we 60 baht, op de terugreis wilde een andere chauffeur 100 baht. Nou jaaaa. Heb ik niet gedaan natuurlijk. Ik gaf hem 60 en zei dat dit het was. Hij boos, gaf die mij het geld terug. Oke, dan niet dacht ik. Toen heeft hij het toch maar aangenomen:) Was wel lachen. Verder worden we overal heel goed behandeld. Tot morgen.