Tips en tops :) (wordt aangevuld tot het einde van de reis)

25 juli 2016 - Phuket, Thailand

Tips en tops voor Thailand

-Smeer niet altijd deet op je lichaam, dit is zeer schadelijk. Doe het vooral in de ochtend en als de avond valt. Onze ervaring is dat ze vooral dan prikken. Voor kinderen heb je anti-muggenspray zonder deet. Ik heb voor Arda care plus gekocht.
-Rabiësvaccinatie is overbodig als je in stedelijke gebieden verblijft. De honden zijn zelfs te moe om op te staan.
-Neem niet te veel spullen mee. Je hebt hier werkelijk alles; kleding, poncho's, anti-muggenspray ( de beste zijn die met de roze dopjes, verkrijgbaar bij 7/11).
-Lees geen horrorverhalen op het internet. Dat verpest alleen maar de voorpret.
-Stap niet zomaar een willekeurige massagesalon binnen, maar vraag bij het hotel welke zij aanbevelen. Er zijn veel slechte massagesalons.
-Ga niet naar een resort, tenzij je dol bent op grote groepen Europeanen die geen contact leggen met anderen en niks anders doen dan twee weken lang in het resort met een biertje rondlopen.
-Onderhandel, maar overdrijf niet. Zij moeten ook iets verdienen.
-De tuktuks zijn lang niet zo vervelend als wordt beschreven op internet. Wij hebben er in Chiang Mai vaak gebruik van gemaakt en als prettig ervaren. Wel vooraf een prijs afspreken natuurlijk.
-Geniet van al het eten. Thailand heeft een heerlijke keuken.                                              -Ga geen shows bezoeken die dieren op hun programma hebben staan. Dus ook niet op een olifant rijden die je op het strand tegenkomt. Die dieren worden gemarteld, vernederd en mishandeld. Als jij hieraan deelneemt, ben jij net zo een erge mishandelaar. Zo,even voor de duidelijkheid. (Let maar eens op de eigenaar van de olifant als je er eentje ziet rondlopen op straat of op het stlrand. De eigenaar houdt steeds de oren van de olifant vast. Je ziet het niet direct, maar hij heeft een naald in zijn hand. Als de olifant niet gehoorzaamt, wordt hij geprikt. De oren van olifanten zijn uiterst gevoelig)             
-Geniet vooral van Thailand. Voor je het weet, is het voorbij en zit je thuis te huilen dat je Thailand zo mist.